Facebook     Spotify     iTunes


 
 

HEM     BIOGRAFI         MUSIK     STIPENDIUM     KONTAKT

HEM     BIOGRAFI     MUSIK    STIPENDIUM     PRESS & KONTAKT


 
 

Lotta Engbergs Stipendium

Efter att själv ha mottagit bland annat Ulla Billqvists och Lasse Dahlqvists stipendier var tiden mogen för Lotta Engberg att själv instifta ett stipendium. Under december 2014 utsågs de två första mottagarna av Lotta Engbergs Stipendium.

Priset består förutom utmärkelsen av en summa på 10 000 kronor. Pengen är tänkt att hjälpa stipendiaterna vidare i sitt musicerande.

I stipendiekommitén sitter förutom Lotta även den gamle radarpartnern Curt–Eric Holmquist tillsammans med Åsa Fång och Håkan Dahl.

De två första mottagarna av stipendiet blev Adam Olsen och Pascal Armini. Motiveringarna löd:

Adam Olsen: Med sin unga klara stämma sjöng han »Barn är ett folk och de bor i ett främmande land«. Med förhoppning att din vackra röst med tidens tand och med musikens glädje kommer att ljuda inte bara i främmande land utan även för oss naboer.

Pascal Armini: Ett ungt hjärta som brinner för sitt instrument violan inom den klassiska musiken. Med önskan om att glöden fortsätter och att vi i framtiden kommer att få njuta av denna begåvade violast.

– Jag hoppas verkligen att stipendiaterna får glädje av stipendieslanten och att den bidrar till att de får möjlighet att förkovra sig inom musikens förunderliga värld, sa Lotta i samband med offentliggörandet.

Nominera din favorit

Känner du någon ung lovande musikalisk talang som skulle kunna vara aktuell för Lotta Engbergs Stipendium? Skicka in din nominering tillsammans med en motivering. Bifoga gärna länkar till videoklipp och annat material som kan tänkas vara av intresse.

Nomineringen skickar du till lottastipendium@gmail.com.

Skicka in nominering